Oversigt over øvelsestyper

De øvelser du kan finde her, har alle et løsningsforslag så du kan rette dine opgaver når du har lavet dem. I mange tilfælde findes der henvisninger til Jan Mogensens Spansk Grammatik , men du vil også kunne finde de oplysninger der henvises til, i andre grammatikker - dansk-, engelsk- eller spansksprogede.

Jeg har søgt at lave forskellige typer af øvelser for variationens skyld, og fordi der er forskel på hvilke mekanismer der fremmer indlæringen mest hos forskellige personer. I nogle tilfælde bygger øvelserne på originale tekster, og i de tilfælde gives den oprindelige løsning som svar, mens eventuelle alternativer står i parentes.

Øvelserne er delt i fire kategorier, som beskrives nedenfor.

 

Mens du læser

Disse øvelser hjælper dig med at forstå de vigtigste områder inden for det emne de omhandler. Der er henvisninger til underemner, og når du har været de grønne øvelser igennem, kan du det basale, der typisk svarer til hvad der forventes af dig efter et års studier på en højere læreanstalt.

Oversigt over grønne øvelser

Blandede øvelser til emnet

I de røde øvelser blandes de problemer der er forbundne med et emne sammen, og de giver dig mere rutine i at gennemskue hvilke vanskeligheder en sætning gemmer på.

Oversigt over røde øvelser

Sværere øvelser

De blå øvelser Hører også til specifikke emner, men de skulle være vanskeligere end de røde.

Oversigt over blå øvelser

Blandede øvelser

De sorte øvelser er emnemæssigt blandede, og sværhedsgraden er varierende. Vanskelighederne kan ligge i at gennemskue hvad problemet er.

Oversigt over sorte øvelser

 

Tilbage til forsiden.