Asien

- set over et cykelstyr


På cykel rejser foredragsholderen gennem det overbefolkede Indien, hvor det var vanskeligt at få lov til at være alene. Til tider var det ret belastende når horder af mennesker slog ring om ham under frokostpausen, men der var først og fremmest en stor oplevelse at opleve de kulturelle kontraster på kontinentet.

I Ladakh i Himalayabjergene satte Jan cyklen fra sig i et buddhistisk kloster og begav sig på en ensom vandretur ud i de storslåede bjerge med pas i over 5000 meters højde. Også i Nepal blev det til en vandretur, men her er landskabet frodigt, og det myldrer med vandrere.


I Thailand var foredragsholderen med til at bygge en tømmerflåde af bambus, hvorpå han sammen med fire schweizere sejlede ned ad Kvae-floden langs den jernbanelinje hvor tusindvis af allierede omkom da de byggede den som tvangsarbejdere.


De mange fascinerende tempelbesøg inkluderer Slangetemplet i Malaysia, Abetemplet i Indien og sikhernes Gyldne tempel i Amritsar. Jan oplever den store fattiiigdom i Indien og det rige Singapore samt det overbefolkede Bangkok.Fortællingen bygger på anden del af en cykelrejse foretaget i 1981-83 fra København gennem det dengang kommunistiske Østeuropa og langs med Nilen til det nordlige Tanzania. Dette foredrag omhandler rejsen fra Bombay (i dag Mumbay) gennem det vestlige og nordlige Indien og Nepal til Bangladesh, Burma (Myanmar), Thailand og Malaysia for at slutte i Singapore. Fortællingen ledsages af gammeldags lysbilleder.