Hvem er Jan Mogensen?


Jeg er uddannet cand.phil. i spansk og Latinamerika, og jeg har skrevet den hidtil mest omfattende dansksprogede grammatik til det spanske sprog. Allerede i min studietid rejste jeg det meste af verden rundt på cykel, og når jeg rejser, har jeg altid interesseret mig meget for kulter og historie i de områder jeg rejser igennem. Jeg har skrevet en mængde artikler om Bolivia og Colombia til Den Store Danske, og jeg elsker at fortælle andre om ikke bare mine oplevelser, men i lige så høj grad om de spændende kulturer jeg lærer at kende.

Mine foredrag kan medvirke til at udvide kendskabet til omverdenen og give et indblik i kultur, historie og natur i andre dele af verden, men nogle af mine foredrag kan også være oplæg til diskussioner. Jeg lægger vægt på at mine fortællinger samtidig skal være spændende og underholdende at overvære.

Jeg har holdt foredrag på gymnasier og højskoler, på aftenskoler og i pensionistforeninger samt i diverse klubber og foreninger. Derudover har jeg undervist på de fleste højere læreranstalter fra Lund til Ålborg og på HF og studenterkurser.

De nyere foredrag støttes af både billeder og tekst, men nogle af mine gamle rejseforedrag om mine lange cykelrejser i Afrika, Asien og Sydamerika illustreres med gammeldags lysbilleder.

Medlem af De Berejstes Klub